tisdag 21 juli 2009

Kantarellsoppa

Jag delar med mig av kantarellsoppan om det är fler som har turen att hitta svamp!
Till 4 portioner behöver du:
400 g färska kantareller
Smör t stekning
salt och malen vitpeppar
1 gul lök
1 liter buljong (jag tog svampbuljong)
2 dl grädde
1 lagerblad
1 tsk timjan
2 vitlöksklyftor

Så här gör du
1. Borsta och skiva svampen. Skala och finhacka den gula löken. Lägg svampen i kall panna, hetta upp och låt vattnet puttra ur.
Lägg i smöret och fräs under omrörning någon minut. Ta upp svampen och fräs löken i olja.

2. Lägg över svamp och lök i en gryta och slå på grädden. Hetta upp och koka ihop.

3. Spä sedan med buljong, lite i taget till en slät soppa. Krydda med timjan, lagerblad och pressad vitlök. Låt soppan koka upp och sedan sjuda sakta utan lock i 20 minuter. Fiska upp lagerbladet före servering.

1 kommentar:

Sofia sa...

Tack snälla du!!!
Återkommer när vi provat.

Sofia