tisdag 14 juli 2009

Thom ka gai



Thom ka gai

4 port
400 gr kycklingfiléer
2 burk kokosmjölk
1 bit ca 2 cm ingefära, riven
2 st kaffir limeblad
citrongräs, krossat och skivat
0,5 msk gr currypasta
1,5 msk fishsauce
2 tsk pressad lime
1 tärning kycklingbuljong
1 chilifrukt
6 st champinjoner, färska
koriander

Tillagning
Koka kokosmjölken med ingefära, kafir limeblad, citrongräs (endast den nedre delen används), currypasta, fisksås, limejuice, skivade chilifrukten och kycklingbuljong i några minuter.Lägg i kycklingfilén när soppan kokat ihop. Koka tills kycklingen är klar. Sänk värmen och lägg i skivade champinjoner.Garnera med färsk koriander.

2 kommentarer:

Cornelia sa...

Det här receptet tänker jag sno rakt av utan att skämmas :-) och laga snart :-)

Preffen sa...

Åh det där lät ju supergott. Tack så mycket för väldigt många braa tips o en mycket trevlig blogg.

Läste också artikeln i expressen o måste säga att du e grymt duktig o fokuserad.

Kram