Thom ka gai
4 port
400 gr kycklingfiléer
2 burk kokosmjölk
1 bit ca 2 cm ingefära, riven
2 st kaffir limeblad
citrongräs, krossat och skivat
0,5 msk gr currypasta
1,5 msk fishsauce
2 tsk pressad lime
1 tärning kycklingbuljong
1 chilifrukt
4 port
400 gr kycklingfiléer
2 burk kokosmjölk
1 bit ca 2 cm ingefära, riven
2 st kaffir limeblad
citrongräs, krossat och skivat
0,5 msk gr currypasta
1,5 msk fishsauce
2 tsk pressad lime
1 tärning kycklingbuljong
1 chilifrukt
6 st champinjoner, färska
koriander
Tillagning
Koka kokosmjölken med ingefära, kafir limeblad, citrongräs (endast den nedre delen används), currypasta, fisksås, limejuice, skivade chilifrukten och kycklingbuljong i några minuter.Lägg i kycklingfilén när soppan kokat ihop. Koka tills kycklingen är klar. Sänk värmen och lägg i skivade champinjoner.Garnera med färsk koriander.
koriander
Tillagning
Koka kokosmjölken med ingefära, kafir limeblad, citrongräs (endast den nedre delen används), currypasta, fisksås, limejuice, skivade chilifrukten och kycklingbuljong i några minuter.Lägg i kycklingfilén när soppan kokat ihop. Koka tills kycklingen är klar. Sänk värmen och lägg i skivade champinjoner.Garnera med färsk koriander.
2 kommentarer:
Det här receptet tänker jag sno rakt av utan att skämmas :-) och laga snart :-)
Åh det där lät ju supergott. Tack så mycket för väldigt många braa tips o en mycket trevlig blogg.
Läste också artikeln i expressen o måste säga att du e grymt duktig o fokuserad.
Kram
Skicka en kommentar