tisdag 14 juli 2009

Fläskfilé & Grat blomkål



Helstekt fläskfilé & Gratinerad blomkål
2-3 pers

500 gr filé Kryddning
Steksmör
Kryddning
½ boursin ost vitlök el ilkn
3 skiv parma
1 Blomkålshuvud
2 dl riv ost
3 dl grädde


Helstekt Fläskfilé:
Krydda filén eft smak, tex. grillkrydda och stek i panna i smör tills den fått färg runt om hela.
Ta upp filén och skär ett snitt längs med den ca 2,5 cm djupt, bred/tryck ner osten och linda sen in den i Parma. Försök att hålla ihop den m parman.
Lägg den sen i en smord form och ugnstek i 175 gr tills innertempen är 60 gr. Ta ut den och lägg stekfolie över formen i ca 10 min. Har du ingen stektemp ta ut den efter ca 20 min och skär ett snitt och kolla färgen, den skall vara lite rosa för att sedan ”vila” sig färdig. Torrt kött gillar vi inte!

Gratinerad Blomkål:
Ta ett huvud och bryt isär. Lägg de små buketterna i en smord form. Strö över riven ost. Krydda m tex. örtsalt, chiliflakes. Häll över grädden och ställ in i ugnen. 175 gr i ca 25-30 min. Känn efter m en potatissticka.

1 kommentar:

Anonym sa...

maste kontrollera:)